Les 

Bij PKhorses kan u terecht voor professionele begeleiding binnen alle disciplines. Mijn doel is om de ruiters op te leiden tot zelfstandige trainers voor hun paard. 

Ik help u met: 

- Horsemanship
- Gymnastiserend grondwerk / handwerk / longeren
- Begeleiding bij het opleiden van je paard
- Dressuur van A tot Z (en nog een stukje verder)
- De zit
- Revalidatie
- Working Equitation
- Positieve benadering van probleemgedrag

Diervriendelijke, geleidelijke en geduldige aanpak van al uw (rij)technische vragen. 

Lesdag/ -weekend

Zin om met een groepje enthousiastelingen een hele dag of zelfs een weekend lang aan de slag te gaan met de Academische Rijkunst en/of Horsemanship? Dan kom ik graag mijn kennis met jullie delen! 

We verdelen de dag als volgt (max. 6 praktijkdeelnemers)

9u: theorie
10u: praktijklessen 30 min
13u lunch
14u: praktijklessen 30min

Training

Een correcte opleiding van het paard geeft een levenslange basis voor de rest van het leven. Het is ontzettend belangrijk om de nieuwsgierigheid, openheid en lichtheid van het jonge paard niet te beschadigen tijdens het opleiden. 

Kseniya heeft jaren ervaring met het opleiden van (jonge) paarden tot aangename en uitgebalanceerde rijpaarden. Dit kan volgens haar enkel wanneer er duidelijke en begrijpbare afspraken worden gemaakt tussen ruiter en paard EN wanneer de natuur van het individuele dier wordt gerespecteerd.
Tijdens de opleiding werkt ze niet enkel aan de fysieke balans maar ook de mentale stabiliteit. Hierbij wordt de scholing aangepast aan de individuele noden van het paard. Dit heeft tot gevolg dat het paard nieuwsgierig blijft en het werk met alle plezier uitvoert. Samen met de ruiter leiden we het paard stap voor stap op een respectvolle manier op.

Week(end)student

Als weekstudent kom je voor een periode met jouw paard naar mijn stal te Huise (Kruisem). Je krijgt dagelijks 1 of 2 lessen. De thema's van de lessen bepalen we naargelang de noodzaak en je wens. Naast je eigen lessen kan je mijn trainingen en lessen van andere studenten volgen. Hierbij krijg je stevig onderbouwde theorie zodat je niet alleen kennis opdoet over de WAT maar ook de WAAROM. Zo kan je de training thuis zelfstandig voortzetten. 

Dit is de ultieme manier om op een korte tijd heel veel vooruitgang te boeken! 

Weekendstage

Laat je een weekend lang onderdompelen in Horsemanship en Academische Rijkunst. Tijdens een weekendstage gaan we met een klein groepje aan de slag om onze kennis te verbreden. 
Naast de privé-lessen die je krijgt, kan je de lessen van de andere studenten volgen en krijg je theorie voorgeschoteld. 

De nadruk ligt op bijleren, plezier maar vooral ontspanning.


Lesdagen

Heb je zin om te proeven van Academische Rijkunst, Working Equitation of wil je werken aan de angsten van jouw paard? Dan ben je van harte welkom op een van onze lesdagen. Maandelijks komen we samen (min 4 en max 6 combinaties) om te werken aan onze doelen. 

We beginnen de dag met een kopje thee/ koffie en een stukje theorie. Daarna gaan we aan de slag met de paarden waarbij we van en met elkaar leren. 

Lunch en stalling voor je paard wordt voorzien. 

In onze agenda vind je alvast welke lesdag er gepland staat.