Les 


Bij ASR kan u terecht voor professionele dressuurbegeleiding in al zijn aspecten. Mijn doel is om de ruiters op te leiden tot zelfstandige trainers voor hun paard. 

Ik help jou met: 

- Horsemanship
- Gymnastiserend grondwerk / handwerk / longeren
- Begeleiding bij het opleiden van je paard
- Dressuur van A tot Z (en nog een stukje verder)
- De zit
- Revalidatie
- Working Equitation
- Positieve benadering van probleemgedrag

Diervriendelijke, geleidelijke en geduldige aanpak van al uw (rij)technische uitdagingen. 


Jaaropleiding

Voor (toekomstige) trainers en gemotiveerde ruiters bieden we een jaaropleiding aan bestaande uit verschillende modules. Naast een grondige theoretische kennis over gedragsleer, fysiologie, morfologie en biomechanica, ontwikkel je ook je trainingsvaardigheid en pedagogische aanpak. Met andere woorden; een zeer uitgebreide opleiding met doorgroeimogelijkheden en een getuigschrift.

Klik hier voor meer informatie.


Lesdagen

Wil je graag een hele dag onderdompelt worden en samen met een groep enthousiastelingen werken aan een beter balans van en met je paard? Dan zijn lesdagen ECHT iets voor jou! 

We verdelen de dag als volgt (min. 3 en max. 4 praktijkdeelnemers)

8u30: Aankomst 
9u: Theorieles (1u)
10u: Privéles 1
10u45: Privéles 2
11u30: Privéles 3
12u15: Privéles 4
13u: Lunch (zelf voorzien)
13u30: Duoles 1 
14u15: Duoles 2
15u: nabespreking en einde lesdag

In onze agenda vind je alvast welke lesdagen er gepland staan.  


Training


Een correcte opleiding van het paard geeft een levenslange basis voor de rest van het leven. Het is ontzettend belangrijk om de nieuwsgierigheid, openheid en lichtheid van het jonge paard niet te beschadigen tijdens het opleiden. 

Kseniya heeft jaren ervaring met het opleiden van (jonge) paarden tot aangename en uitgebalanceerde rijpaarden. Dit kan volgens haar enkel wanneer er duidelijke en begrijpbare afspraken worden gemaakt tussen ruiter en paard EN wanneer de natuur van het individuele dier wordt gerespecteerd.
Tijdens de opleiding werkt ze niet enkel aan de fysieke balans maar ook de mentale stabiliteit. Hierbij wordt de scholing aangepast aan de individuele noden van het paard. Dit heeft tot gevolg dat het paard nieuwsgierig blijft en het werk met alle plezier uitvoert. Samen met de ruiter leiden we het paard stap voor stap op een respectvolle manier op. Anders dan de meeste trainers wil ik dat de eigenaar zoveel mogelijk betrokken is bij het trainingsproces van het paard. Een trainingsperiode bestaat daarom uit minstens 1 trainingssessie per week samen met de eigenaar van het paard. 


Week(end)student


Als weekstudent kom je voor een periode met jouw paard naar mijn stal te Huise (Kruisem). Je krijgt dagelijks 1 of 2 lessen. De thema's van de lessen bepalen we naargelang de noodzaak en je wens. Naast je eigen lessen kan je mijn trainingen en lessen van andere studenten volgen. Hierbij krijg je stevig onderbouwde theorie zodat je niet alleen kennis opdoet over de WAT maar ook de WAAROM. Zo kan je de training thuis zelfstandig voortzetten. 

Dit is de ultieme manier om op een korte tijd heel veel vooruitgang te boeken! 
Voor wie te ver woont om dagelijks te pendelen, bieden we onze loft aan voor overnachting. Zo kan je tussendoor ook nog je paard zelfstandig trainen.