Academic Bootcamp 12 - 18

The youth of today are the leaders of tomorrow. - Nelson Mandela - 

De ideeën waren al een hele tijd aanwezig en nu hebben we eindelijk de mogelijkheid om deze uit te voeren! Dit jaar organiseren wij de allereerste jeugd-3-daagse. Tijdens 3 dagen gaan we met een zeer kleine groep (max 6 ruiters) aan de slag met horsemanship en de academische rijkunst. Praktijklessen worden afgewisseld met theorie (uiteraard aangepast aan de doelgroep) en worden gegeven door ervaren en gediplomeerde lesgevers. 

Voor wie?

Jongeren vanaf 12 tot en met 18 jaar die een passie gevonden hebben in de paardensport maar naast correct en diervriendelijk paardrijden veel belang hechten aan de connectie met hun paard/ pony. 

Wat? 

3 Dagen met een kleine en gelijkgezinde groep aan de slag gaan met positieve trainingsvormen. Grondwerk, longeren, dressuur en Working Equitation komen aan bod. We besteden aandacht aan je connectie, timing en de zit. Samengevat; we geven de jongeren alle tools mee om een goede trainer te worden voor hun paard/pony. 

Praktisch

- Aankomst paarden en ruiters: Woensdagmorgen 11 augustus tussen 8h en 9h en eindigt vrijdagavond om 19h. Het is mogelijk om je paard reeds op dinsdagavond te brengen en zaterdagvoormiddag terug om te halen.

- Alle maaltijden (buiten ontbijt op woensdag en avondmaal op vrijdag zijn in de prijs inbegrepen

- Voor de overnachtingen dient er een tent (en slaapgerief) voorzien te worden. Douches zijn ter plaatse aanwezig. 

- De paarden verblijven op stal/ in de paddocks tijdens de stage. Hooi is voorzien. Korrel nemen jullie best zelf mee indien jullie paarden dat krijgen. 

- Alle niveaus, alle paarden en alle ruiters (tussen 12 en 18 jaar) zijn welkom. We leggen het limiet wel op 6 combinaties. Dus snel zijn is de boodschap!

- Er is een lespaard aanwezig voor de ruiters die zelf geen paard hebben. 

- Kostprijs all incl.: €270