Video Coaching: een vernieuwende manier voor diepgang en groei

Herken je dit? • Je bent dol op je paard en wil hem zo goed mogelijk ondersteunen.
 • Je wil de beste trainer worden voor je paard.
 • Je bent leergierig en wil blijven bijleren. 
 • Je wil groeien samen met je paard.
 • Je wil jullie grenzen blijven verlegen. 
 • Het voelt soms alsof je "maar wat doet" zonder een echt plan.
 • Je mist regelmatige begeleiding door een positieve trainer die jullie groei, ontwikkeling en motivatie als eerste en belangrijkste doelstelling heeft. 
 • Je hebt net les gehad, maar bent wat onzeker of je wil nog meer huiswerk om aan te kunnen werken?
 • Je wil je trainingen naar het volgende niveau tillen?

In al deze gevallen is video coaching de oplossing voor jou! 

Hoe werkt het? 

Film jezelf tijdens je training. Je kan een volledige training (15 - 30min) insturen of stukjes film selecteren waar jij graag feedback op wil. Je stuurt je videomateriaal door naar info@academicschoolofriding.eu samen met je vragen. 
Binnen de 48u krijg je antwoord. 

Mijn toewijding naar jou toe

 • Gedetailleerde Analyse:  Je ontvangt een grondige analyse van de ingestuurde beelden met verwijzingen naar het filmpje zodat je het beeldmateriaal naast de uitleg kan bekijken en echt leert kijken naar je training. Je gaat hierdoor ook bij andere ruiters/ trainers positieve punten en uitdagingen leren herkennen.
  Je leert gedrag van je paard te herkennen en er correct op in te spelen: Ik verwijs in de analyse naar het (subtiele) lichaamstaal van je paard. Hierbij vermeld ik ook de mogelijkheden om jullie band nog sterker te maken en welke valkuilen er best vermeld worden en waarom. 

 • Persoonlijk Advies: Je ontvangt gepersonaliseerd advies dat specifiek is afgestemd op jouw individuele behoeften, doelen en de huidige fase van training met hun paard.

 • Opbouwende feedback: Je kan rekenen op opbouwende kritiek die jou helpt om jullie sterke punten te herkennen en te benutten en werkpunten aan te pakken, met als doel continue verbetering en groei. 

 • Concrete Oefeningen en Tips: Je ontvangt praktische oefeningen, tips en suggesties om gericht te werken aan specifieke aspecten van je training. Verwacht hierbij niet enkel (rij)technische oefeningen, maar ook visualisaties, fysieke stretches, werken met nuttige acupressuurpunten en andere technieken om jou en je paard vooruit te helpen. Mijn doel is jou de beste trainer te maken van je paard. 

 • Blijvende Ondersteuning on demand: Video coaching is een garantie voor een voortdurende begeleiding van een expert op het gebied van zachte trainingsmethoden die jullie groei en motivatie het allerbelangrijkst vindt. 

 • Transparantie en Betrouwbaarheid: Mijn toewijding aan transparantie en betrouwbaarheid vormt de kern van de dienstverlening. Ik streef ernaar om een vertrouwde partner te zijn in jouw reis naar correct trainerschap. Bij elke stap van het proces kun je erop vertrouwen dat je eerlijke, objectieve en waardevolle feedback ontvangt die gebaseerd is op mijn expertise en passie voor paarden. Ik geloof in open communicatie en duidelijke verwachtingen, zodat je met vertrouwen kunt werken aan het bereiken van jouw doelen. Jouw tevredenheid en evolutie zijn mijn drijfveer waardoor ik me blijf inzetten om een service van de hoogste kwaliteit te bieden die jouw vertrouwen waard is.

Bekijk wat klanten zeggen

Het is zeer handig om mijn training door jouw ogen te zien. Nu weet ik precies waar ik op moet letten.
~ Kim S. en Zita
Ik vind het fijn om een beeld te hebben over mijn trainingsdoelen. Ik weet nu waar we staan en waar we naartoe kunnen groeien.
~ Marlies D.Z. en Ratatouille (Draver)
Wauw! Hier kan ik mee verder. Merci! 
~ Steffi D.G. en Hamlet (Connemara)
Super! Ik heb weer huiswerk voor een maand ;) 
~ Bart W. en Shadow (BWP)
Ik was een beetje afwachtend omdat ik dacht dat ik niet zou bijleren tenzij je naast me zou staan, maar deze manier van leren is echt waardevol! Bedankt om het mij aan te raden! 
~ Elke S. en Arya (Irish Cob)
Ik woon in Limburg, maar dankzij de video coaching kan ik op zeer regelmatige basis advies krijgen over mijn training. Wij zijn op een korte tijd veel gegroeid daarin en kunnen binnenkort starten met het hogere werk. 
~ Lies T. en Tresore (PRE)

Wat kan je verwachten?

 • Professionele begeleiding door een geschoolde docent in de psychologie van het paard, horsemanship en klassieke/ academische dressuur.
 • Positieve feedback die jou jullie talenten leert herkennen en verder ontwikkelen.
 • Constructieve tips om jullie werkpunten te verbeteren.
 • Een grondige analyse van het ingestuurde materiaal en uitgebreide antwoorden op jouw vragen.
 • Je krijgt binnen de 2 werkdagen antwoord.
 • Deze leermethode is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft je helemaal niet te verplaatsen en hebt enkel een gsm nodig om jezelf op te nemen.
 • Je kan je eigen beeldmateriaal meermaals bekijken samen met de feedback en leert zo ontzettend veel bij.
 • Je krijgt de tips uitgeschreven en kan er steeds naar teruggrijpen. Geen risico dus dat je belangrijke tips vergeet. 

Door gebruik te maken van online video feedback kan je profiteren van deze voordelen om je training te verbeteren en je doelen te bereiken op een flexibele, efficiënte en effectieve manier. 

FAQ

Hoe gaat het video coachen in zijn werk?

Film je training. Herhaal desnoods meermaals de stukken waar je graag feedback op wil hebben. Stuur de video via WE-transfer naar info@academicschoolofriding.eu vergeet niet ook eventuele vragen door te sturen en je trainingsdoelen te vermelden. Ik weet graag waar ik je het best mee kan helpen.

Film je training. Herhaal desnoods meermaals de stukken waar je graag feedback op wil hebben. Stuur de video via WE-transfer naar  vergeet niet ook eventuele vragen door te sturen en je trainingsdoelen te vermelden. Ik weet graag waar ik je het best mee kan helpen.

Hierna ontvang je een betalingsverzoek. Daarna krijg je een uitgebreide analyse met persoonlijke tips & tricks om jou vooruit te helpen. Ik beantwoord ook je vragen en geef extra uitleg en oefeningen die jou zullen helpen jouw doelen te verwezenlijken. 

Wat voor soort feedback kan ik verwachten te ontvangen op mijn ingezonden video?

Je krijgt eerst een zeer uitgebreide analyse van de ingestuurde beelden. Ik verwijs telkens naar de timing zodat je kan mekijken en leert zien door de ogen van een professionele trainer. 

Hoe lang duurt het voordat ik feedback ontvang nadat ik mijn video heb ingediend?

Ik maak er een gewoonte van om jou binnen 2 werkdagen na je betaling je feedback te bezorgen. 


Wie zal mijn video bekijken en de feedback verstrekken?

Ik, Kseniya, ben de enige die je video bekijkt en jou feedback geeft. Ik ga jouw beelden nooit zonder voorafgaande toestemming tonen aan derden. Hier lees je meer over mij en mijn specialisatie. 


Zijn er beperkingen aan het type video dat kan worden ingediend voor feedback?

Ik kan de meeste videobestanden openen. Mijn studenten werken doorgaans met MP4- of MOV- bestanden


Kan ik meerdere video's indienen en feedback ontvangen voor verschillende aspecten van mijn paardentraining?

Jazeker! Je kiest zelf hoeveel filmpjes je instuurt. Je kan een volledige training doorsturen of verschillende onderdelen waar je graag op inzoomt. Je beeldmateriaal mag echter de 30min niet overschrijden.


Zijn er specifieke richtlijnen of tips voor het opnemen van een effectieve trainingsvideo voor feedback?

Het fijnste is natuurlijk dat iemand jou filmt zodat er tijdig ingezoomd en meegedraaid kan worden. Er zijn tegenwoordig ook veel systemen op de markt te verkrijgen die met behulp van AI al jouw bewegingen volgen. 
Beschik je niet over hulp, dan kan je je gsm/ tablet op de bakrand zetten om je training zo te filmen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk in het zicht bent en niet te ver loopt. 


Kan ik vragen stellen of verduidelijking krijgen over de ontvangen feedback?

Absoluut! Ik heb heel graag dat je vragen stelt en aangeeft waar je naartoe aan het werken bent. Zo kan ik jou gepersonaliseerd advies geven die jou veel stappen vooruit helpt. 

Zijn er kosten verbonden aan het ontvangen van video feedback, en zo ja, wat zijn deze kosten?

Je kan voorlopig nog genieten van de introductieprijs van slechts €46. 

Zijn er eventuele follow-up mogelijkheden beschikbaar?

Ik wil dat je bijleert en jezelf ontwikkelt. Ik vind het daarom zeer belangrijk dat je alle uitleg goed begrijpt. Je kan dus kosteloos uitleg vragen over de feedback die je gekregen hebt. Al eventjes lesklant bij Academic School of Riding via de traditionele lessen / lesdagen. Een paar weken terug heb ik voor het eerst de videocoaching geprobeerd met mijn jonge merrie van 2. Vol goede moed installeerde ik mijn Pivo camera om een aantal stukjes op te nemen van de zaken waarmee ik momenteel wat struggle met Encanto. Aan de hand van mijn verschillende filmpjes die samen in totaal ongeveer een 15min waren, ontving ik een heel gedetailleerde feedback samen met tips en to do's als huiswerk. Kseniya haalde een aantal zaken aan waarvan ik mezelf eigenlijk niet bewust was. Meteen na het ontvangen van de feedback ben ik aan de slag gegaan met het huiswerk en met succes, onlangs toen Encanto op de weide zat en ik in de stallen bezig was, kwam zij helemaal uit zichzelf naar mij toe. Dat was voor mij wel een wauw momentje omdat zij dit ervoor helemaal niet deed. Ik raad de videocoaching aan iedereen aan. Het gemak hiervan is dat je niet op verplaatsing hoeft te gaan, je kan het beeldmateriaal bezorgen wanneer jij wilt en binnen een zeer korte termijn ontvang je jouw feedback. En het handigste van al is dat je steeds kan teruglezen in je feedback en terugkijken naar de filmpjes als je eventjes vast zit. Ik ben fan!