Kseniya

Beste bezoeker, welkom op mijn website. 
Ik vind het fantastisch dat je even de tijd neemt om mij en mijn filosofie te leren kennen! 
Laat je een berichtje achter?

Ik ben Kseniya, oprichtster van de Academic School of Riding. Zoals velen onder ons, ben ik volledig verkocht aan onze prachtige hobby, paardrijden. Ik heb een kleinschalige stalling aan huis waar mijn 5 paarden gestald staan en enkele paarden van studenten.

Mijn paardenfamilie bestaat uit mijn professorpaard Gestion (18jr), Fiona (14jr), Regala PK (6jr) Winterrose PK (2jr) en Aloussya PK (1jr). Onze samenwerking is een two-way-street en in ruil voor al hun wijze lessen die mij als trainer en persoon doen groeien, leer ik hen hun lichaam beter te gebruiken met behulp van de academische trainingswijze. 

Ik ben een – op het zacht uit te drukken – nieuwsgierig aagje op het gebied van psychologie, sociologie en ALLES wat paarden aanbelangt. Ik wil echt alles weten om zowel mijn paarden, als die van mijn studenten zo goed mogelijk te ondersteunen.
Mijn boekenkast zit vol en er liggen er telkens minstens 2 open op mijn salontafel. Om maar te zwijgen van de talloze luisterboeken, e-books, online trainingsprogramma's, video's en podcasts. Daarnaast volg ik op zeer regelmatige basis fysieke en online trainingen gegeven door fantastische paardenmensen zoals; Bent Branderup, Philippe Karl, Anja Beran, Christoffer Dahlgren, Marius Schneider, Warwick Schiller, Marion Van De Klundert, Arne Koets... 

Deze draaikolk van kennisvergaring is gegroeid door de vele uitdagingen van paarden die mijn pad hebben gekruist. Hierdoor heb ik me aardig weten te ontwikkelen in de psychologie, morfologie en biomechanica van het paard. 

Wat wil dat concreet zeggen?
Ik gebruik positieve methodes om de motivatie van paard en ruiter te verhogen, zodat je paard staat te popelen om met jou mee te werken. Ik vind het belangrijk dat zowel jij als je paard de oefeningen zeer goed begrijpen en weten waar deze nuttig voor zijn. Alsook vind ik het fijn dat je de technieken aangeleerd in de les thuis zelfstandig kan toepassen en daarmee misschien andere ruiters en paarden kan helpen. Samen werken we aan een vriendelijke en behulpzame (paarden)wereld.

Ik houd ook altijd rekening met de fysieke talenten en uitdagingen van paard (en ruiter) en leer jullie oefeningen aan om het paard sterk en soepel te maken zodat jullie samen vele jaren blessuurvrij kunnen genieten met en van elkaar. Dressuur met het paard en vóór het paard.

Met open armen en een brede glimlach verwelkom ik iedere ruiter/ paardeneigenaar die wil bijleren om op een zachte manier te leren werken met zijn/haar paard en ervoor wil zorgen dat het paard een zo gezond en gelukkig mogelijk leven heeft. Ik denk mee aan oplossing op het gebied van huisvesting, hoefzorg en opleiding van je paard. Daarnaast ben ik me steeds verder aan het verdiepen in de holistische aanpak en ondersteuning bij gezondheidsklachten en werk ik nauw samen met ware specialisten die jou graag verder helpen. Het is cliché, maar teamwork DOES make the dreams work!

Dankzij mijn groeiend bedrijf Academic School of Riding heb ik de ruimte om mijn brede kennis met jou te delen. Dit doe ik graag met behulp van video coaching, lesdagen, privélessen en zéér binnenkort een online cursusplatform.  

Lees hier meer over onze aanbod.


Hoe kan ik jou helpen?