Wil een hechte band creëren met je paard om samen eindeloze avonturen te beleven? 

Ik help jou graag je dromen verwezenlijken!

Herken je dit?


 • Droom je van een paard dat het zo fijn vindt om met jou te werken dat hij naar je toe gelopen komt op de weide?
 • Wil je dat je paard jou met heel veel plezier aan een los touwtje volgt? Ook de trailer in en in het verkeer?
 • Wil je kunnen ontspannen van een poetsbeurt, grondwerksessie of een rit?
 • Heb je een jong paard en zou je graag begeleid worden in het opleidingsproces? 
 • Wissel je graag af tussen rijden en grondwerk/handwerk/longeren? 
 • Heeft je paard nood aan extra ondersteuning om zijn lichaam beter te gebruiken?
 • Wil je begrijpen hoe je je zit op een correcte manier kan gebruiken om je paard op de meest zachte manier mogelijk te rijden?
 • Droom je ervan om de hoogste dressuuroefeningen te kunnen uitvoeren met je paard? 

Kan je op één of meer van deze vragen "JA" antwoorden? Dan ben je bij mij op het juiste adres! Wil je Paardrijdlessen die Jou en Je Paard Op de Eerste Plaats Zetten?

Ik verwelkom je met open armen voor een privéles horsemanship en/of academische dressur, waar ik steeds streef naar een unieke en persoonlijke ervaring voor jou en je paard! Je kan een aantal belangrijke zaken verwachten die centraal staan in mijn benadering:

 • Individuele aanpak:

  • Ik geloof in een op maat gemaakte aanpak die aansluit bij jouw behoeften, vaardigheden en doelen. Elke ruiter en elk paard is anders, dus ik pas de lessen aan om het beste uit jullie beiden te halen.
 • Diervriendelijke aanpak:

  • Het welzijn van de paarden staat altijd voorop. De omgang is gebaseerd op respect, begrip en zorg voor de dieren. Ik streef ernaar om een positieve en vertrouwensvolle relatie tussen jou en je paard te bevorderen.

 • Logische technieken:

  • Mijn lesmethoden zijn gebaseerd op logische en begrijpelijke principes. Ik leg de nadruk op eenvoudige en effectieve technieken die voor zowel ruiter als paard gemakkelijk te begrijpen zijn. Mijn doel is dat jij na de les zelfstandig aan de slag kan met je paard, en daarom vind ik het belangrijk dat je begrijpt wat je doet en waarom het nuttig is voor jou/ je paard.

 • Werken op het ritme van ruiter en paard:

  • Ik geloof in het belang van het respecteren van het tempo en ritme van zowel ruiter als paard. Mijn lessen zijn afgestemd op jullie individuele behoeften en capaciteiten, waardoor een natuurlijke en harmonieuze samenwerking ontstaat.

 • Positieve benadering voor ruiter en paard:

  • Ik benader zowel jou als je paard op een positieve manier tijdens de lessen. Met vriendelijkheid en begrip creëer ik een ontspannen sfeer waarin leren centraal staat. Mijn methoden zijn gericht op het belonen van gewenst gedrag en het meedenken, en het stimuleren van een plezierige en productieve leerervaring voor zowel jou als je trouwe metgezel.

 • Motiverend:

  • Ik moedig je aan om je grenzen te verleggen en het beste uit jezelf en je paard te halen. Onze lessen zijn ontworpen om je te inspireren, te motiveren en het vertrouwen te geven om te groeien als ruiter en trainer van je paard.

Bij mij kan je dus een professionele, vriendelijke en stimulerende omgeving verwachten waarin jij en je paard kunnen gedijen en samen kunnen groeien.

Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen en samen een geweldige tijd te beleven!


Expertise en Passie in Paardentraining 

Ben je op zoek naar een ervaren en deskundige trainer die jou en je paard kan helpen om het beste uit jullie samenwerking te halen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Mijn naam is Kseniya en ik ben een gepassioneerde en ervaren paardentrainer met een brede kennis en expertise op het gebied van paardenwelzijn en -training.

Ik heb het voorrecht gehad om trainingen te volgen bij en te leren van enkele van de meest vooraanstaande paardentrainers ter wereld, waaronder Bent Branderup, Marius Schneider, Christoffer Dahlgren, Warwick Schiller, Philippe Karl, Anja Beran, Marion Van De Klundert en Arne Koets. Deze ervaringen stellen mij in staat om een breed scala aan technieken en inzichten aan te bieden.

Door de jaren heen heb ik talloze paarden met verschillende problemen succesvol begeleid. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle paarden die mijn pad hebben gekruist en nu nog wekelijks kruisen want hun uitdagingen stimuleren mij om zowel mijn kennis als vaardigheden te blijven ontwikkelen. Als hobbyfokker begrijp ik ook hoe belangrijk een goede start is voor de verdere carrière van het paard. Bovendien maak ik zelf mijn paarden (en paarden van studenten) zadelmak en weet ik uit ervaring hoe belangrijk het is om problemen te vermijden in plaats van ze achteraf op te lossen. Met deze kennis en toewijding streef ik ernaar om elke ruiter en elk paard een solide basis te bieden voor een succesvolle toekomst samen. 

Mijn eigen reis in de academische rijkunst begon uit pure noodzaak, toen mijn eigen paard, Gestion, op 8-jarige leeftijd door verschillende dierenartsen chronisch mank werd verklaard. Verschillende specialisten gaven me weinig hoop en stelden dat enkel rustige stapwandelingen nog mogelijk zouden zijn. Vastbesloten om hem te helpen, begon ik me te verdiepen in het gymnastiseren volgens de academische rijkunst, en tot mijn vreugde heeft deze benadering hem er bovenop geholpen. Nu, 12 jaar later, is hij sterker dan ooit tevoren.

Daarnaast heb ik mij bijgeschoold in shiatsu en praktische kinesiologie om ruiters fysiek te kunnen helpen. Met zachte technieken kan ik een groot verschil maken in jouw lichaamsgebruik, wat meteen zichtbaar en voelbaar is voor jou en je paard.

Ik geloof sterk in een holistische (volledige) aanpak en heb daarom ook bijscholingen gevolgd in zadelpassen, hoefzorg, voeding en huisvesting. Mijn lessen gaan dan ook veel verder dan alleen dressuur. Ik streef ernaar om ruiters op vele vlakken te kunnen adviseren, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat hun paarden zich optimaal voelen.

Tenslotte wil ik benadrukken dat ik gedragsproblemen aanpak met behulp van psychologische technieken, niet met semi-dwangmatige tools. Mijn doel is om een positieve en harmonieuze relatie tussen jou en je paard te bevorderen, gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen.

Kortom, als je op zoek bent naar een ervaren en deskundige trainer die jou en je paard kan helpen om jullie volledige potentieel te bereiken, dan sta ik klaar om je te begeleiden op deze prachtige reis.


Bekijk wat klanten zeggen

Ik weet dankzij de lessen van Kseniya perfect hoe ik mijn paardje met patellaluxatie kan ondersteunen.
~ Mieke en Rowan (Haflinger x)
Dankzij de stap-per-stap aanpak hebben we een perfecte basis om op verder te bouwen. Wij hebben elkaar echt leren vertrouwen.
~ Nicoline en Gitano (SBS)
Ik heb al zoveel bijgeleerd over hoe mijn paard denkt! Echt elke les ben ik weer met mijn mond open aan het luisteren naar alle inzichten die Kseniya meegeeft.
~ Els en Indy (Haflinger)

Naast fantastische begeleiding om mijn paardje zadelmak te maken en verder in te rijden - ja ik wou het zelf doen - heeft Kseniya mij enorm geholpen met meer inzicht in de hoeven van mijn paard. Nu onderhoud ik de hoefjes zelf en heeft mijn paard nooit meer barsten.
~ Emma en Mila (Tinker)

Wat mag je verwachten? 

 • Ervaar een begripvolle aanpak, waardoor jij en je paard samen kunnen groeien.
 • Voel je gerustgesteld en op je gemak door de vriendelijke en zorgzame benadering, die het welzijn van je paard voorop stelt.
 • Ontdek praktische technieken die direct zichtbaar resultaat leveren en jullie band versterken.
 • Geniet van een hechte samenwerking en plezierige trainingen, waarbij het ritme perfect op jullie afgestemd is.
 • Voel je gemotiveerd en geïnspireerd door de positieve aanpak, die jou en je paard zin doet krijgen in meer.
 • Ervaar de voordelen van de extra ondersteuning die je helpt om fysiek en mentaal sterker te worden.
 • Geniet van een zeer uitgebreide aanpak, die alle aspecten van het paardenleven omvat.
 • Voel de opluchting en tevredenheid wanneer we samen uitdagingen aanpakken en overwinnen.
 • Ervaar de kracht van de hechte connectie die ontstaat tussen jou en je paard, gebouwd op vertrouwen en respect.

Unieke aanbod 


Ontdek mijn unieke aanpak, waar kwaliteit voorop staat. In België zijn de academische trainers die hun leerlingen naar een hoog dressuurniveau kunnen begeleiden erg schaars, daarom ben ik er trots op een van hen te zijn. Mijn expertise strekt zich echter verder uit dan alleen dressuur. Met uitgebreide kennis van horsemanship, psychologie, shiatsu, praktische kinesiologie, zadelpassen, huisvesting en hoefzorg, bied ik een holistische benadering die uniek is in zijn soort. Mijn focus ligt niet alleen op het trainen van paarden, maar ook op het ontwikkelen van een diepe band tussen ruiter en paard, en het creëren van een omgeving waarin beiden kunnen gedijen en groeien. Met beperkte beschikbaarheid voor nieuwe studenten, bied ik een exclusieve kans om deel uit te maken van mijn selecte groep van gepassioneerde paardenliefhebbers die streven naar excellentie in hun paardrijden. 

Iedereen is welkom! Ongeacht je discipline, ongeacht je voorkennis en je type paard. Je hoeft helemaal geen dure spullen aan te kopen of een ontzettend getalenteerd paard te hebben. Wil je leren trainen op een zachte manier? Dan verwelkom ik jou met open armen en een berg aan enthousiasme in mijn studentenbestand. 

De lessen vinden plaats in een veilige en rustige sfeer, zodat zowel jij als je paard zich op jullie gemak voelen.
In de dichte omgeving kunnen de privélessen ook op uw locatie worden georganiseerd. Bij voldoende interesse ben ik bereid om verder te reizen. 

De investering bedraagt ​​60 euro voor lessen op onze stal en 65 euro voor lessen op jouw locatie (exclusief verplaatsingskosten). Ik streef ernaar om mijn begeleiding toegankelijk te maken voor iedereen die zijn relatie met zijn paard wil verbeteren en zijn rijvaardigheden wil ontwikkelen. Ook lessen van 30minuten zijn mogelijk. 

 • Bij aankoop van een 10-beurtenkaart krijg je 10% korting op de volgende aankoop! 
 • Voor alle aankopen in maart 2024 gelden de prijzen van 2023! 

Begin vandaag nog aan jouw reis naar succes bij de Academic School of Riding! 

Tot gauw!