Lesdagen

  • Heb je nood aan wat meer visuele en theoretische ondersteuning bij je training?
  • Vind je het fijn om in een klein groepje de focus te leggen op een trainingsonderwerp en die grondig uit te spitten?
  • Wil je je trainerschap verfijnen? 
  • Vind je het fijn om samen met en van elkaar te leren?
  • Dan zijn onze lesdagen iets voor jou!

Tijdens een lesdag gaan we met een klein groepje van 6 tot 8 ruitercombinaties aan de slag. Theorie wordt afgewisseld met praktijk (met en zonder paard) en ons doel is om SAMEN bij te leren en te groeien. We bekijken voorbeelden, praktijkproblemen, elkaars uitdagingen en mogelijke oplossingen. Naast het trainen van de eigen paarden leren we dus ook naar elkaar en onze paarden te kijken en de effecten van onze hulpen te begrijpen.

Binnen de training creëren we een open en veilig klimaat waarin iedereen kan groeien en geen schrik heeft om fouten te maken. We verwelkomen combinaties met verscheidene niveaus en dat maakt zo'n lesdag uiteraard zeer interessant aangezien we zowel de prille eerste stappen kunnen bestuderen als ook de uitbreiding van combinaties die al wat werk in een trainingsonderdeel hebben gestoken.

Samengevat is dit een ideale manier om je kennis te vergroten, je kunde te verfijnen en daarbij inspiratie op te doen binnen een fijne groep gelijkgezinde paardenmensen.

Stuur ons gerust een bericht om de mogelijkheden te bespreken om een lesdag bij jou op stal te organiseren.       
                                                                                                                                                                                     - Prijs op aanvraagThemadagen die reeds zijn georganiseerd:

Lesdag "Rechtrichten met behulp van Working Equitation"

Een lesdag over gymnastiserende klassieke rijkunst in een jasje van lol-met-je-knol. Met behulp van verschillende obstakels onderzoeken we eerst wat de fysieke en mentale uitdagingen van jou en je paard zijn. Daarna gebruiken we het parcours om je paard te helpen gymnastiseren en versterken. Dit uiteraard vergezeld door voldoende uitdaging. 

Je kan zowel aan de hand als gereden meedoen aan deze lesdag. De voorwaarde is, dat je je paard op een veilige manier kan begeleiden. 
Deze lesdag is ook ideaal voor iedereen die eens wil kennismaken met de prachtige discipline Working Equitation. 

Lesdag "Jonge Paarden"

Tijdens de lesdag "Jonge Paarden" staat veiligheid centraal. We overlopen alle stappen die jullie een sterke basis geven om veilig en ontspannen aan de slag te gaan. Deze dag geeft jouw een duidelijk beeld over de stappen die overlopen moeten worden om je paard veilig te kunnen hanteren en berijden, maar laten jou ook zien welke aspecten je nog kan verbeteren om een betere, duidelijkere band en verstandhouding met je paard te krijgen. 

Zowel volledig groene paarden als paarden die reeds zadelmak zijn, zijn welkom. (Minimumleeftijd paard: 3 jaar)

Lesdag "Meer ontspanning voor een veiligere rit"

Bouwt je paard spanning op en wil je hier aan werken? Dan is deze dag iets voor jou! We nemen een duik in het brein van de paarden (en ook een beetje in dat van jou) en ontwikkelen patronen (oefeningen) die jullie in alle omstandigheden zullen helpen om meer ontspanning te vinden. 

Lesdag "Zijgangen"

Deze lesdag is bedoeld voor al wie meer inzicht wil krijgen in hoe je zijgangen kan gebruiken om je paard te gymnastiseren en te versterken. Naast een zeer duidelijke theoretische uitleg, leer je stap voor stap hoe je de zijgangen kan aanleren en hoe je de correctheid ervan kan beoordelen. 

Wie hier al goed mee weg is, kan werken aan meer verfijning en krijgt de nodige uitdaging om de next level op te zoeken. 

Lesdag "Verzameling"

Wist je dat "verzameling" eigenlijk niet zo moeilijk te bereiken is? Werken aan meer verzameling is als het maken van een lekkere soep; je hebt een paar goede ingrediënten nodig. Ik leg jou uit welke ingrediënten dat zijn en hoe je ze kan bereiken met jouw paard. Om mee te doen aan deze lesdag is het noodzakelijk dat jullie de zijgangen reeds beheren (hetzij aan de hand, hetzij onder het zadel). 

Beheersen jullie reeds piaffe/ passage/ pirouetten? Dan daag ik jou graag uit om te ontwikkelen naar nog meer draagkracht en balans.